24/7

24 uur per dag 06 444 70 352

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Geschreven door: Linda de Regt - Hederik

Een uitvaartverzekering

Een begrafenis of crematie kost geld. De uitvaartverzorger, de rouwkaarten, de plechtigheid en de kist moeten betaald worden. Wie betaalt deze kosten als u overlijdt? Met een uitvaartverzekering verzekert u zich voor de kosten van uw begrafenis of crematie. Als u overlijdt, betaalt de verzekeringsmaatschappij de kosten. Heeft u geen uitvaartverzekering? Dan zijn de kosten voor uw nabestaanden. Om deze kosten te dekken kunt u een uitvaartverzekering afsluiten.

Of u nu verzekerd bent bij Monuta, Dela, Yarden, Ardanta of een andere maatschappij, bij ons bent u altijd welkom.

Wat veel mensen niet weten is dat u altijd een vrije keuze heeft bij wie u uw uitvaart laat verzorgen, zelfs als er een telefoonnummer op uw uitvaartpolis staat dat u moet bellen bij overlijden. U bent vaak alsnog goedkoper uit wanneer u de uitvaart door De Regt Uitvaartverzorging laat uitvoeren. Dit heeft te maken met de prijs van extra diensten die u afneemt die uw verzekering niet dekt. Wij kunnen u hier altijd goed over informeren.

De kosten van een uitvaart. kunnen erg variëren, een sobere, eenvoudige uitvaart is er al vanaf € 3.000,- terwijl een meer uitgebreide uitvaart ook € 8.000,- kan kosten. Elke uitvaart is anders en zal een ander kostenplaatje met zich mee brengen, het hangt sterk af van de wensen die u heeft en van verschillende situaties. Wanneer u er behoefte aan heeft, komen wij graag bij u langs om samen met u te kijken naar uw uitvaartwensen en maken wij geheel kosteloos en vrijblijvend een overzicht voor u op maat.

Wanneer u de kosten van uw uitvaart niet zelf kunt of wilt betalen, kan het verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo zorgt u ervoor dat u uw nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering spreekt u af welk bedrag of welke diensten er worden uitgekeerd of geleverd bij uw overlijden. Dit afgesproken bedrag kan bij sommige verzekeraars hoger worden door winstdeling of indexering.

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

 

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering, ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd, is een uitvaartverzekering die bij overlijden een bedrag (kapitaal) uitkeert. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaartwensen uitvoeren. U bepaalt zelf de hoogte van het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. Een kapitaal uitvaartverzekering bevat geen diensten die vooraf zijn vastgesteld.

Een kapitaal uitvaartverzekering keert direct uit bij overlijden. Uw nabestaanden hebben veel vrijheid in de invulling van uw uitvaart. Ook kunnen zij zelf kiezen welke uitvaartonderneming uw uitvaart gaat uitvoeren. Als u speciale wensen heeft, is het verstandig deze van te voren kenbaar te maken aan uw omgeving, u kunt dat bij ons doen via het laatste wensenboekje.

Laatste wensenboekje

 

Natura uitvaartverzekering

Als u kiest voor een natura uitvaartverzekering, ook wel een uitvaartverzekering met een dienstenpakket genoemd, dan verzekerd u zich voor een aantal standaard diensten en producten. Bij diensten kunt u denken aan persoonlijke begeleiding van de nabestaanden door een uitvaartverzorger en de laatste verzorging en opbaring van de overledene. Producten zijn bijvoorbeeld rouwkaarten en dankbetuigingen, een uitvaartkist en een rouwauto. Ook bij een natura uitvaartverzekering kan er gekozen worden voor een uitvaartverzorger naar wens, wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Bij een natura uitvaartverzekering heeft u zich verzekerd tegen een aantal basisdiensten bij de verzekeraar. Vaak bent u bijvoorbeeld verzekerd voor een standaard uitvaartkist en moet u bij betalen als u een andere wilt uitzoeken. Ook de rouwauto staat van te voren vast, wanneer u een bepaalde kleur of merk auto wenst zal u hiervoor extra moeten betalen.

Bij De Regt Uitvaartverzorging vinden we het belangrijk dat iedereen de uitvaart krijgt die hij of zij verdient. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart helemaal te laten verlopen zoals u wenst. Op onze website kunt u een deel van alle mogelijkheden bekijken. Natuurlijk kunnen wij altijd alle wensen persoonlijk bespreken en samen met u kijken wat er mogelijk is.

Overzicht Meer informatie Meer over ons

Goed voorbereid

Een goede voorbereiding biedt nabestaanden de mogelijkheid om hun verlies te verwerken.

Ga verder
Laatste wensenboekje

Laatste wensenboekje

Niet het makkelijkste onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekje aanvragen

Wilt u meer informatie?

Wij kunnen ons voor stellen dat u nog vragen heeft. Uitvaartzorg is een onderwerp waar u het niet iedere dag over heeft. Wij staan open voor een gesprek over uw wensen en geven graag antwoord op uw vragen.

U kunt dit formulier invullen. Wij nemen vervolgens contact met u op.

Asverstrooiing te land, ter zee en vanuit de lucht… mag dat?
Onderwerp

Asverstrooiing te land, ter zee en vanuit de lucht… mag dat?

Ga verder

Goed voorbereid

Een goede voorbereiding biedt nabestaanden de mogelijkheid om hun verlies te verwerken.

Ga verder
Laatste wensenboekje

Laatste wensenboekje

Niet het makkelijkste onderwerp, maar wel belangrijk om eens over na te denken.

Laatste wensenboekje aanvragen

Aandacht en respect voor uw wensen